X

На Житомирщині розпочався капітальний ремонт мосту на автодорозі М-21

Предыдущий ремонт 65-летней конструкции производился более 40 лет назад

Дорожники розпочали ремонт мосту на автодорозі М-21 Житомир – Могилів-Подільський у селищі Черняхів. Це одна із трьох автомагістралей державного значення, які проходять через територію Житомирської області, та частина гуманітарного коридору Коростенського району. Інтенсивність руху на цій ділянці сягає 10-12 тисяч автомобілів на добу.

Як повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Житомирській області, наразі шляховики облаштують тимчасовий об’їзд конструкції. На період робіт рух транспорту здійснюватиметься по насипу, що проходить паралельно до мостової конструкції. Як тільки транспорт піде в об’їзд мосту, шляховики почнуть демонтаж всіх елементів мостового полотна, балок прогонової конструкції та опор. Завершити капітальний ремонт планую до кінця літа 2024 року.

Цей міст, побудований у 1958 році, востаннє ремонтувався понад 40 років тому. Під час огляду конструкції виявили тріщини у місцях деформаційних швів, оголення та корозію арматури на прогінній будові, відколи бетону на опорах та руйнування тіла зміцнення насипу. У такому стані конструкція може не витримати навантаження.

Читайте також:
На Чернігівщині відкрили рух одним з найбільших мостів області