X

Ваші дії у разі втрати паспорта — інструкція

Минцифры опубликовала краткую инструкцию о том, что делать если вы потеряли паспорт

В условиях военных действий потеря паспорта — случай довольно распространенный. Кроме того, документ может быть просто физически уничтожен во время пожара или бомбежки. Сервис «Дія» опубликовал краткую инструкцию, как действовать в этом случае. Есть несколько вариантов.

Можно пользоваться паспортами в «Дії» — ID-картой или заграничным. Цифровые паспорта обладают такой же юридической силой, что и обычные. Их можно предъявлять на блокпостах и полиции и пересечении границы с Польшей и Молдовой.

В умовах воєнних дій втрата паспорта — випадок досить поширений. Окрім того, документ може бути просто фізично знищений під час пожежі або бомбардування. Сервіс «Дія» опублікував коротку інструкцію щодо того, як діяти в цьому разі. Є декілька варіантів.

Можна користуватися паспортами в «Дії» – ID-картою або закордонним. Цифрові паспорти мають таку ж юридичну силу, як і звичайні. Їх можна пред’являти і на блокпостах, і поліції, і під час перетину кордону з Польщею та Молдовою.

Відновити втрачені документи, отримати ID-карту та закордонний паспорт можна у ЦНАП. Нині вони працюють у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Читайте також:
Отримати посвідчення водія в Україні стало простіше

Також паспортні сервіси доступні в підрозділах державної міграційної служби. З 15 березня територіальні органи та територіальні підрозділи ДМС відновили свою роботу в районах, де не ведуться активні воєнні дії.

Перевірити чи працює відділення ДМС України у вашому регіоні та знайти контактний номер можна на офіційному сайті служби.