X

Велика Британія може відкласти заборону на автомобілі з ДВЗ до 2035 року

Конечная цель — нулевые выбросы к 2050 году — останется прежней

Велика Британія розглядає можливість відстрочення заборони на продаж нових бензинових та дизельних автомобілів до 2035 року. Хоча раніше заявлялося, що обмеження набудуть чинності 2030 року. Це було критичним аспектом бачення «зеленої революції» попереднього прем’єр-міністра Бориса Джонсона.

Новий глава уряду Ріші Сунак, ймовірно, бачить її трохи інакше. Його заява з цього приводу очікується найближчим часом. За попередньою інформацією, послаблення у політиці викидів парникових газів не вплине на остаточну мету — нульові викиди до 2050 року.

Спочатку 2030 рік розглядався Великою Британією як більш агресивна мета порівняно з Європейським Союзом. Останній планує заборонити продажі нових «паливних» автомобілів із 2035 року. Крім того, влітку цього року ЄС скоригував свій план досягнення нульових викидів, дозволивши використання синтетичного палива. Розробку останнього просувають такі компанії як Porsche та Lamborghini, рекламуючи як вуглецево-нейтральне та здатне продовжити життя ДВЗ й після 2035 року. Піти на поступки ЄС довелося під тиском Німеччини та ще семи європейських країн, які спільно виступили проти заборони ICE у 2035 році.

Читайте також:
Представлений останній суперкар Alfa Romeo із ДВЗ (фото)