X

Відеоспостереження на СТО

З розвитком технологій змінюються і інструменти, що використовуються підприємствами для захисту свого майна та контролю якості за бізнес-процесами. Одним із таких інструментів, який стає все більш поширеним, є використання айпі камери на СТО. У цій статті ми поговоримо про камери Dahua, чому вони там встановлені і як вони допомагають захистити бізнес та його клієнтів.

Які переваги камер спостереження Dahua?

Камери Dahua популярні не лише на території України, а й у Європі є оптимальним вибором серед інших брендів. Вони відрізняються широким модельним рядом, включаючи передові технології, інтелектуальний аналіз відео, далекий зум і багато іншого, що відповідає різним потребам та вимогам.
Камери Дахуа для станцій технічного обслуговування мають низку переваг. Вони дозволяють власникам контролювати діяльність у своїх приміщеннях та навколо них, запобігати крадіжкам та мати докази у разі скоєння злочину. Дають можливість краще управляти своїми ресурсами, такими як якість обслуговування персоналом, та забезпечувати безпеку своїх клієнтів.

Які типи камер використовують для встановлення на станціях технічного обслуговування?

Для встановлення на СТО підходять різні типи камер, включаючи HDCVI-аналогові, роботизовані та мережеві IP камери.

  • Аналогові камери зазвичай провідні, ведуть запис із роздільною здатністю HD і Full HD, оснащені стандартними функціями, як ІЧ-підсвічування та мікрофон, легко встановлюються і відносно недорогі. HDCVI камери застосовують для моніторингу активності клієнтів, загальної активності на станції та навколо неї.
  • Роботизовані або SpeedDome/PTZ-камери – просунуті моделі з додатковими функціями та високою продуктивністю. Забезпечують відмінну роздільну здатність зображень з широким кутом огляду та можливістю масштабування. Ці камери зазвичай використовують для спостереження за паркуванням або великими територіями.
  • Айпі камери Dahua є найбільш сучасним і популярним типом камер, їх встановлюють для спостереження за зонами підвищеного ризику, такими як касові апарати, службові приміщення, входи/виходи, а також відеоспостереження за загальною територією.

Де встановлюють камери відеоспостереження на СТО?

Відеоспостереження зазвичай розміщують у місцях, де існує високий ризик крадіжки чи злочинної діяльності. Камери спостереження зазвичай розташовуються в місцях за межами СТО, наприклад перед будівлею, на входах і з видом на під’їзну дорогу, на парковці. Крім того, якщо на станціях технічного обслуговування всередині магазин — айпі камери встановлюються біля каси або в зоні очікування.

Камери на СТО все частіше встановлюють як великі сервісні центри, так і малі підприємці, наприклад, у гаражному кооперативі. Вони потрібні не тільки для запобігання злочинам, а й забезпечують додатковий рівень безпеки для клієнтів та співробітників. Зі збільшенням цифрового спостереження важливо пам’ятати, що камери на СТО є важливим інструментом захисту людей і майна 24/7 без необхідності наймати охорону.