X

Власники гібридів Toyota Prius опинилися в небезпеці (фото)

Злоумышленники в буквальном смысле охотятся за гибридными Toyota Prius с целью заработка на ценных металлах

У місті Елк Гров (штат Каліфорнія, США) правоохоронці виявили склад із краденими каталітичними нейтралізаторами. Найбільше від дій злочинців постраждали власники Toyota Prius.

Річ у тім, що останнім часом ціни на паладій і родій, які входять до складу нейтралізаторів, сильно зросли. За 31 грам першого пропонують понад $2300, другого – близько $10 000. Такі цифри пов’язані зі зростанням попиту через нарощуваний обсяг виробництва гібридних автомобілів.

Із цієї причини Тойота Пріус (2009-2016 рр.) страждає найбільше. Багато в чому через те, що на дорогах Каліфорнії ця модель дуже популярна. Зловмисники вирізають каталітичні нейтралізатори з вихлопної системи буквально за кілька хвилин.

Увагу злочинців привертають саме гібридні автомобілі з тієї причини, що завдяки наявності електромотора, вихлопні гази в їх випадку чистіші порівняно з авто виключно на ДВЗ і менше забруднюють систему. Через це “видобувати” цінні паладій і родій вдається в найкращому вигляді.

Читайте також:
Toyota Land Cruiser з Cyberpunk 2077: який вигляд має авто

На складі знайшли близько двох тисяч нейтралізаторів і $300 000 готівкою за продаж вкрадених раніше компонентів. Компанія Toyota вже розробила спеціальний захисний кожух для встановлення в свої гібриди.

136