X

Власники Suzuki Jimny встановили світовий рекорд з одночасного включення фар

Для рекордного светового шоу в одном месте собрали 796 автомобилей

На виставці Jimny Gathering 2023 у Кларенсі, Південна Африка, зафіксовано новий рекорд Книги Гіннесса. Рекордсменами стали 796 позашляховиків Suzuki Jimny, власники яких одночасно включили фари автомобілів. Рекорд зафіксували в останній день виставки 24 вересня 2023 року. Щоб його зараховали, учасники мали увімкнути фари протягом 5 секунд.

Окрім спроби встановити рекорд Гіннесса, відвідувачі Jimny Gathering змогли взяти участь у заїзді бездоріжжям через гори Малуті в національному парку Золоті Ворота Хайлендс. Також Suzuki організувала на міській площі Кларенсу музичний фестиваль за участю південноафриканських гуртів та ді-джеїв. Учасників шоу пригощали стравами місцевої кухні.

Suzuki Jimny — компактний позашляховик, який випускається з 1970 року. У січні цього року Suzuki представила п’ятидверну версію моделі завдовжки 3988 мм. Для порівняння, габаритна довжина глобального тридверного позашляховика — 3645 мм. Розмір колісної бази подовженого Jimny — 2616 мм, на 338 мм більше, ніж у базової версії.

В Індії п’ятидверний позашляховик пропонують з 1,5-літровим чотирициліндровим двигуном, який працює за схемою «м’який гібрид». Віддача агрегату — 105 к.с. та 99 Нм крутного моменту. Коробка — п’ятиступінчаста механічна або чотириступінчаста автоматична на вибір. Привід — повний. Роздавальна коробка пропонує налаштування 2WD-high, 4WD-high та 4WD-low.

Для австралійського ринку Suzuki підготувала лімітовану версію Jimny Heritage накладом 300 одиниць. Від стандартного позашляховика вона відрізняється лише кольоровою гамою, ретро-наклейками на кузові та червоними бризковиками.

Спеціальне видання Jimny Rhino для Малайзії обмежено 30 екземплярами. Такі позашляховики відрізняються спеціальними наклейками на кузові, захисною пластиною для диференціалу та алюмінієвими накладками на дверних порогах й передньому бампері.

Читайте також:
Toyota відзвітувала про рекордне зростання виробництва

Також Suzuki працює над електричній версією моделі, але жодних подробиць поки що немає. До 2030 року компанія планує випустити шість електромобілів. Перші представлять вже наступного року.