X

Власники Tesla Model S та Model X замінюють штурвали на традиційне кермо

Первую партию раскупили за восемь дней

Тиждень тому Tesla почала пропонувати власникам оновлених електромобілів Model S та Model X, укомплектованих штурвалом, звичайне кермо. Пакет модернізації під назвою «Model S/X Wheel Retrofit» оцінили у 700 доларів (із урахуванням установки). Незважаючи на чималу вартість, вже через вісім днів опція стала недоступною.

Такий попит явно вказує на те, що розпіарений штурвал не прижився. Він був єдиним варіантом кермового колеса із 2021 року до січня 2023 року. Багато хто казав, що штурвал незручний в управлінні, особливо в поворотах. Дехто скаржився на дешевизну. Були повідомлення, що оздоблення штурвалу почало відшаровуватись ще до 30 тис. км пробігу.

Окрім того клієнти незадоволені тим, що з салонів автомобілів зникли важелі склоочисників і коробки передач, а також ємнісні кнопки «поворотників» та сигналу клаксону. Але пакет «Model S/X Wheel Retrofit» їх не повертає. Оскільки модернізоване рульове колесо має таку ж функціональність, як і штурвал.

Читайте також:
Експерти підрахували вартість володіння Tesla Model 3 у порівнянні з Honda Accord Hybrid

Цікаво, що пікап Tesla Cybertruck втратив штурвал ще до початку серійного виробництва. На раніше опублікованих у мережі фото у салоні прототипу стояло більш традиційне рульове колесо, хоча й не зовсім кругле (обід був усічений у верхній та нижній частині). Хоча під час прем’єри в 2019 році Cybertruck хизувався штурвалом, аналогічним встановленим в оновлених Model S та Model X.