X

Водіїв попередили про новий спосіб викрадення автомобілів

По такой схеме на угон автомобиля потребуется всего 20 секунд

Статистика викрадень автомобілів невтішна. Щодня у світі жертвами злочинців стають тисячі машин різних марок. Звісно, найчастіше викрадають преміальні моделі. Автокрадіїв не зупиняють ні новітні протиугінні системи, ні ймовірність опинитися за гратами.

Вони розробляють нові схеми й виверти, щоб швидко та безкарно заволодіти транспортним засобом. Останнім часом почастішали випадки викрадень автомобілів, на яких встановлено систему безключового доступу, хоча ця схема не нова. Вона дає змогу відкрити та завести автомобіль, просто піднісши до нього брелок. Це дуже зручно, проте з погляду безпеки система дещо вразлива. Зловмисники за допомогою спеціальних ретрансляторів можуть зчитувати сигнал із ключа й передавати його на портативний пристрій, який розблокує машину.

Раніше за цією схемою викрадали машини з парковок біля торговельних центрів. Один із зловмисників прямував за водієм, щоб зчитати код з ключа, а другий залишався біля машини. Отримавши потрібний код, він швидко сідав у авто та їхав. Тепер злочинці пішли ще далі. Вони почали зчитувати коди з ключа, коли той перебуває у будинку власника. Схема роботи та сама, але використовують потужніші ретранслятори.

Читайте також:
Dodge придумав незвичайний противикрадальний захист

Для того, щоб запобігти хвилі викрадень, водіям пропонують зберігати ключі в металевих контейнерах. Вони знижують радіус дії сигналу до декількох сантиметрів. Тож зловмисники не матимуть змоги перехопити потрібний код і заволодіти вашим автомобілем.