X

Воєнний стан в Україні — важлива інформація для автомобілістів

Сьогодні, 24 лютого 2022 року, на позачерговому засіданні Верховна Рада ввела воєнний стан в Україні. За це рішення проголосувало 300 народних депутатів. Новий режим передбачає низку обмежень на всій території країни. Зачеплять вони і автомобілістів.

Зокрема, буде встановлено особливий режим пересування транспортних засобів як всередині населених пунктів, так і за їхніми межами. Також можливе запровадження комендантської години, під час якої рух автомобілів буде заборонено. Водії можуть зіткнутися з посиленою перевіркою документів і особистого транспорту.

Крім того, законодавство дозволяє під час дії воєнного стану в країні примусово вилучати або відчужувати для потреб оборони майно у фізичних і юридичних осіб, зокрема і автомобілі. Воддночас власнику видається спеціальний документ, за яким після закінчення цього правового режиму він може повернути своє майно або отримати компенсацію.

Незважаючи на те, що введений в Україні стан дозволяє застосовувати всі перераховані вище заходи, це зовсім не означає, що вони будуть реалізовані в повному обсязі. Все залежатиме від ситуації. Головне – не піддаватися паніці і діяти розумно.