X

Вокзали і траси України оснастять новими зарядками для електрокарів

На всех ж/д-вокзалах Украины планируют установить зарядки для электромобилей

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій розповів, що вони мають намір популяризувати екологічно чистий транспорт у країні. Одним із кроків у цій програмі стала електрифікація залізничних вокзалів. Тому на всіх вокзалах України незабаром мають з’явитися зарядні станції для електромобілів, а перша вже навіть почала працювати на Центральному залізничному вокзалі в Києві.

Судячи з усього це стратегічний крок, адже в міністерстві недвозначно натякають, що хотіли б пересадити українців на електромобілі. От тільки поки що складно говорити про успіх цієї задумки, адже кілька зарядок в місті, де їх і так повно, нічого не вирішують. Але другий пункт стратегії вже набагато цікавіший. Річ у тім, що крім вокзалів, зарядними установками вирішили оснастити і головні магістралі країни.

На Вокзальній площі поки що встановлено дві зарядки. Одночасно тут можуть заряджатися до чотирьох електромобілів. На станціях передбачено три роз’єми: CCS Combo/CCS Combo 2, Type 2 і CHAdeMo. Вартість 1 кВт/год порівняно невелика – 6,50 грн. Якщо говорити про час заряджання, то популярна в Україні Tesla 100D повністю зарядиться за 2 години, нинішнє покоління Nissan Leaf – за годину, а BMW i3 – за 40 хвилин. Установника станцій обрали через систему ProZorro – ним стала компанія ТзОВ “ГРУПА ЕЛЕКТРОЮА”. Її пропозиція виявилася найвигіднішою.