X

Volkswagen кинув виклик Tesla — плани вражають

Компания намерена выпустить 70 новых электромобилей до конца этого десятилетия

Volkswagen вже неодноразово заявляв, що має намір стати лідером в електромобільному сегменті і потіснити американську марку Tesla, яка наразі є найбільшим виробником електромобілів у світі. Стратегія підкорення ринку вже готова, і німецький концерн приступив до її реалізації.

Плани у Фольксваген оптимістичні та далекосяжні. За словами генерального директора VW Герберта Діса, до 2025 року компанія має намір наростити обсяги випуску електромобілів. До зазначеного періоду в лінійці буде доступно шість представників сімейства ID: хетчбек ID.3, кросовер ID.4, купеподібний ID.5, мінівен ID.BUZZ і седан ID.Aero. Також не варто забувати про ID.6, який продається на ринку Китаю. Тобто модельний ряд вже більше, ніж у Tesla.

Ривок значний, але на цьому Volkswagen Group зупинятися не планує. До 2030 року він має намір випустити близько 70 моделей електромобілів. У компанії впевнені, що американська марка не зможе надати такий асортимент батарейних машин. Таким чином, завдяки широкому модельному ряду і доступними цінами, лідером ринку стане саме Фольксваген.

Читайте також:
Новий український електромобіль здивував дизайном

Зазначена цифра вражає. Особливо якщо враховувати такий короткий період. Ймовірно, йдеться не тільки про основний бренд, а й про інші марки, що входять до складу концерну. За даними Auto News, німецький автогігант вже зараз впритул наблизився до показників продажу Тесла в сегменті EV. Тож досягти поставленої мети не становитиме труднощів.