X

Volkswagen готує кілька електрокарів до 22 000 доларів

Компания Volkswagen решила обратить внимание на сегмент небольших и недорогих автомобилей. Немцы собираются выпустить целое семейство доступных электрокаров

Враховуючи, що в останні роки більшість автовиробників сконцентрували увагу на виробництві кросоверів і великих седанів, сегмент компакткарів залишився вільним. І саме його найближчим часом має намір заповнити Volkswagen із цілим сімейством недорогих електромобілів.

Читайте також:
Volkswagen испытывает первый заряженный электрокроссовер

Як базу нові моделі використовуватимуть платформу Volkswagen MEB EV, проте укорочену до 3,96 метра. При цьому інженери мали низку проблем. Адже така адаптація не мала сильно вплинути на надійність авто. При цьому ціна нового електрокара мала залишатися в межах 22 000 доларів.

Спочатку керівництво концерну явно планувало випускати такі доступні електрокари під брендом Seat. Про це, зокрема, говорив і генеральний директор Volkswagen Group Герберт Діесс у березні 2019-го року. Однак відтоді керівництво явно переосмислило концепцію.

Читайте також:
Електрокар із Китаю дебютував із божевільним запасом ходу і дуже низькою ціною

При цьому про попит на такі автомобілі свідчить хоча б цифра в 20 000 замовлень на модель e-up! Причому йдеться тільки про замовлення в Німеччині і станом на поточний рік. Дебютним автомобілем у лінійці може стати Volkswagen ID.1. Саме цей автомобіль стане першим серійним електромобілем на платформі MEB EV.