X

Volkswagen та BMW зупинили свої заводи – у чому причина

Світова автопромисловість тільки-но почала відновлюватися після пандемії та нестачі мікрочіпів, але війна в Україні внесла свої корективи. Через російську агресію компанії знову змушені скорочувати виробництво. Справа в тому, що на території нашої країни розташовано близько 40 заводів з випуску деталей для машин.

Серед перших про тимчасову зупинку своїх європейських заводів оголосили BMW і Volkswagen. Це пов’язано з нестачею джгутів дротів (у кожному автомобілі їх близько 5 метрів).Їх постачали з українських підприємств. За оцінками AutoAnalysis, на нашу країну припадає близько п’ятої частини європейських постачань елементів проведення. На жаль, швидко знайти заміну світовим автогігантам не вдалося, оскільки ці елементи виготовляються на замовлення.

Як заявили представники компаній, вони вже почали працювати над альтернативами, але для цього потрібен час. Допоки вирішення цього питання не знайдено, їм довелося піти на радикальні заходи та призупинити роботу деяких підприємств.

Відомо, що попри військові дії деякі виробники в Україні вже почали відновлювати роботу. Поки що вони працюють не на повну потужність, але вже готові віддати невелику партію продукції.

Читайте також:
Michelin зупинила виробництво шин у Росії