X

Volkswagen інвестує мільйони у китайський електромобільний бренд XPeng

На рынке первые электромобили для Китая появятся в 2026 году.

Volkswagen Group планомірно розширює свою присутність на китайському ринку. Лише тиждень тому у концерні підтвердили спільні розробки електромобілів німецьким брендом Audi та SAIC Motor. Наразі заявлено про сотні мільйонів доларів інвестицій у китайську компанію XPeng Motors. Ці кошти спрямують на спільну розробку електромобілів.

Audi розгляда SAIC Motor в якості «донора» платформи та програмного забезпечення. Вдатися до допомоги китайської компанії німецькому бренду довелося через проблеми з розробкою власної електричної платформи. За деякими даними, Volkswagen Group зможе її надати лише до 2029 року. У цьому питанні надії покладаються, зокрема, й на XPeng Motors.

За інформацією Electrek, Volkswagen придбає 5% процентів акцій XPeng за 700 мільйонів доларів. «Довгострокова співпраця» здійснюватиметься через нещодавно створену компанію Volkswagen China Technology Company (ВКТК). Перший етап включає спільну розробку двох електромобілів Volkswagen на платформі компактного кросовера XPeng G9. Як стверджується, він оснащений одним із найкращих у галузі програмним забезпеченням ADAS.

Читайте також:
Volkswagen представив спецверсію Jetta за $28 000 доларів (фото)

Також німецький концерн має спільне підприємство з FAW, засноване понад 30 років тому. У Volkswagen впевнені, що синергія сильних сторін його брендів та китайських партнерів дозволить швидше запропонувати китайцям електромобілі німецької якості. На ринку перші електромобілі для Китаю, розроблені разом із XPeng Motors, з’являться вже 2026 року.