X

Volkswagen розпочав продаж домашньої зарядної станції для своїх електрокарів

Минулого року німецький виробник Volkswagen представив домашні зарядні станції для своїх електромобілів. Пристрої кріпляться на стіну і дають змогу заряджати електрокари вп’ятеро швидше, ніж від звичайної побутової розетки. А тепер виробник оголосив про старт продажу цих зарядних пристроїв. Поки що вони будуть доступні у офіційних дилерів восьми країн Європи (перелік не розкрито), але пізніше коло буде розширено.

Читайте також:
Гібрид Mercedes-Benz S500e отримає бездротовий зарядний пристрій

Компанія запропонувала одразу три модифікації ID. Charger: Базова, ID.Charger Connect і ID.Charger Pro. Усі вони мають потужність 11 кВт і оснащені кабелем Type 2. Відмінності полягають у цифрових можливостях пристроїв. Щодо вартості, то базова версія ID. Charger, яка охоплює настінний блок і два кабелі, коштуватиме 399 євро.

Версія ID.Charger Connect, з можливістю підключення до Wi-Fi і передачі на смартфон стану заряду батареї, обійдеться в 599 євро. Найширшим спектром можливостей наділена преміальна ID.Charger Pro вартістю 849 євро. Крім зазначених опцій, вона має вмонтований лічильник електроенергії і передплачений модуль LTE.

Читайте також:
Новый электрокар Ford разделит платформу с Volkswagen

Крім того, за словами виробника, цей зарядний пристрій підходить не тільки для електромобілів німецької корпорації, а й для електрокарів інших марок. Єдине обмеження — наявність роз’єму для кабелю Type 2.