X

Volkswagen не має наміру відмовлятися від механічної коробки передач

Концерн Volkswagen продолжит выпуск автомобилей с механической коробкой передач, даже несмотря на всеобщую тенденцию отказа от нее

Автомат чи механіка? Це запитання собі задають не тільки водії, а й автовиробники. Чимало компаній вже повністю відмовилися від механічних коробок передач, віддавши перевагу “автоматам”. Однак не всі бренди такі радикальні, і є виробники, які, як і раніше, трепетно ставляться до механіки і продовжують пропонувати її в сучасних автомобілях.

Німецький автоконцерн Volkswagen також прагне зберегти механічні коробки передач і не має наміру відмовлятися від них доти, доки є хоч найменший попит. Серед автомобілів компанії, запропонованих з “механікою”, увійшов новий компактний гарячий хетчбек Golf GTI, представлений минулого місяця. У стандартній комплектації його пропонують із шестиступінчастою механічною коробкою передач, а от автоматичне подвійне зчеплення з сімома швидкостями доступно тільки як опція.

Також із ручним перемиканням передач Volkswagen пропонує ще кілька компактних моделей. Серед них Up! GTI і Polo GTI. А стосовно майбутніх моделей Arteon R і Tiguan R, які німецький виробник тільки готується представити, то їх найімовірніше пропонуватимуть тільки з автоматичною трансмісією. Однак це не свідчить про те, що надалі компанія не запропонує і до них “механіку” у вигляді додаткової опції.