X

Volkswagen повністю відмовляється від механіки: названо терміни

Механическую КПП намерены исключить к 2030 году

Автовиробники поступово відмовляються від ручних коробок передач, віддаючи перевагу автоматичним і роботизованим. Підхопив цю тенденцію і німецький автогігант Volkswagen, який оголосив, що незабаром не запропонує в своїх машинах цей вид селектора.

Повністю відмовитися від “механіки” компанії має намір до 2030 року. Це обґрунтовано переходом на виробництво електромобілів і нерентабельністю розробки версій з механічною трансмісією. Першими позбавлять трьох педалей і ручки новий кросовер Tiguan, який вийде на ринок в 2023 році, і оновлений Passat, випуск якого запланований на той самий рік. Ручну коробку замінять преселективним “роботом” DSG або “автоматом” з гідротранформатором.

Наразі близько 40% моделей концерну Volkswagen Group випускають із ручною коробкою передач. Якщо говорити в цифрах, то з 353 моделей концерну 139 пропонують із “механікою”. Інші марки, що входять до складу групи, також мають намір виключити зі своїх лінійок механічні коробки передач. Про це вже оголосили Skoda, Audi і Seat. Вони не чекатимуть 2030 року і розпочнуть реалізацію плану вже зараз, щоб завершити перехід до 2026-го. Чи матимуть обіцянки реальне продовження — покаже час.

Читайте також:
ТОП-7 водійських помилок, що завдають шкоди механічній коробці і зчепленню