X

Volkswagen “відкуповується” від російських співробітників

Работникам завода Volkswagen в Нижнем Новгороде за добровольное увольнение выплатят дополнительные «100 тысяч отступных»

Volkswagen шукає способи з найменшими втратами згорнути виробництво на Горьковському автозаводі. Збірка автомобілів німецької марки проводилася на заводі в Нижньому Новгороді за ліцензією. Термін її дії закінчився 25 травня 2022 року, але фактично конвеєр зупинився 3 березня, після запровадження економічних санкцій. Співробітникам, спершу відправленим в режим простою з виплатою 2/3 від базового окладу, запропонували піти за власним бажанням. Йдеться приблизно про 250 осіб.

За добровільне звільнення до кінця червня, Volkswagen Group Rus пропонує їм додаткові відступні в розмірі приблизно 100 тисяч рублів. Ця сума стане бонусом до шести повноцінних заробітних плат. Хоча раніше йшлося про виплату шести місячних окладів, без премій та інших заохочень. Плюс до цього, хто погодився піти, залишать робочі ноутбуки і телефони. Крім того вони зможуть не повертати субсидії, взяті на купівлю автомобілів. Також фахівці відділу персоналу компанії допоможуть звільненим скласти резюме для пошуку нової роботи.

При цьому офіційно про закриття підрозділу в Нижньому Новгороді в Volkswagen Group Rus не оголошували. Не коментують в компанії і ситуацію зі скороченням працівників. Також невідомими залишаються перспективи головного майданчика з виробництва автомобілів і двигунів в Калузі. Більшість із приблизно 4 тисяч працівників перебувають у простої.

Як заявили в пресслужбі: “Volkswagen Group Rus призупинив виробництво в Росії до подальшого повідомлення. Ми постійно стежимо за розвитком ситуації. У зв’язку з високим рівнем невизначеності поточної ситуації ми не можемо спрогнозувати дату відновлення виробництва в Росії”.

Читайте також:
Электрический Porsche Taycan превратился в Volkswagen Harlekin