X

Volkswagen відправив у відставку найстаріший седан

Производство четырехдверной модификации Passat завершилось через 33 года после старта

Останній трьохоб’ємний Volkswagen Passat B8 зійшов з конвеєра напередодні Різдва. Єдиний доступний наразі представник сімейства – універсал Passat Variant. Також європейцям пропонують схожий за розмірами Arteon Shooting Brake.

Але, цілком ймовірно, на конвеєрі вони затримаються недовго. Відомо, що Volkswagen готується замінити популярне сімейство схожим електричним — Aero/Aero B. Товарна версія універсала Aero B вийде наступного року. Сімейство “електричок” постоять на одній платформі з Volkswagen ID.3 і ID.4

Окрім того, у 2023 році дебютує Passat B9. Нове покоління моделі побудують на платформі MQB. Новинка замінить актуальний Passat Variant, а також ліфтбек і шутінг-брейк Volkswagen Arteon.

Перше покоління Volkswagen Passat вийшло в 1973 році. Вже тоді модель пропонували в трьох варіантах кузова: трьохдверний хетчбек, п’ятидверний ліфтбек і універсал. Починаючи з 1988 року сімейство складалося з седанів та універсалів.

Читайте також:
Объявлена точная дата премьеры Volkswagen ID Buzz Cargo

З ринку США Пассат исчез у 2021 році. А після завершення виробництва європейської модифікації, придбати седан із культовим ім’ям можна лише в Китаї.