X

Volkswagen отримав нагороду від Euro NCAP

Технология Volkswagen Car-to-X позволяет автомобилям общаться друг с другом и предупреждать об опасности

Європейське авторитетне агентство Euro NCAP здійснює оцінку безпеки автомобілів упродовж понад 20 років. За цей час воно провело тисячі краш-тестів транспортних засобів, виставивши при цьому оцінки з пасивної та активної безпеки. А зараз Euro NCAP вперше виставило оцінку окремо взятій системі безпеки.

Нагороду Euro NCAP Advanced отримала технологія Volkswagen Car-to-X, яка дає змогу автомобілям спілкуватися між собою, а також з транспортом екстрених служб. Тобто, в разі поломки або іншої вимушеної зупинки на дорозі, авто може попередити інших учасників руху про те, що воно зупинилося і становить загрозу безпеці. Реалізується така функція завдяки технології ITS-G5, яка може не лише посилати сигнали, а й приймати їх, інформуючи водія про небезпеку. Технологія працює на швидкості понад 80 км/год, оскільки саме на такій швидкості найчастіше стаються аварії.

Читайте також:
Гібридний Ford Explorer Plug-In Hybrid здобув максимальний рейтинг Euro NCAP

Наразі технологія Volkswagen Car-to-X входить до стандартного оснащення Golf 8. Також її отримають майбутні моделі компанії з індексом ID. А щодо інших автовиробників, то вони також розглядають можливість впровадження цієї технології в свої транспортні засоби. Якщо ITS-G5 отримає широке поширення, то згодом система зможе попереджати водіїв не тільки про авто, які зупинилися на дорозі, а й про мотоцикли.

“Система вже увійшла в дорожню карту Euro NCAP, але повністю проявити свій потенціал вона зможе тільки тоді, коли нею оснастять більшість автомобілів. Volkswagen слід подякувати за створення технологічного стандарту для таких автомобілів, як Golf”, – заявив генеральний секретар Euro NCAP Міхіл ван Ратінген.