X

Volkswagen запропонує безпілотний ID. Buzz AD для тест-драйвів у Німеччині

Во время поездок в салоне будет находится водитель-контроллер

Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) запускає в Європі тестову програму безпілотного електричного мінівену на базі ID. Buzz. Бажаючим пропонують взяти участь у заїздах. Керуватиме поїздками компанія MOIA, дочірній підрозділ Volkswagen Group. Як повідомили у VWCV, тести проходитимуть на дорогах загального користування та на полігоні у Мюнхені. Під час поїздок у салоні перебуватиме водій, готовий за необхідності взяти керування на себе.

Парк прототипів ID. Buzz AD із системами автономного управління 4 рівня використовує ту ж технологію AD (Autonomous Driving), що й ідентичні мінівени, які проходять випробування у Північній Америці. Завдання пілоту — вивчення якомога більшої кількості дорожніх сценаріїв.

У першу подорож безпілотний Volkswagen ID. Buzz AD вирушить протягом наступних кількох тижнів. Пасажирами мінівену запропонують стати політикам, представникам державних органів, бізнесменам та представникам ЗМІ. Це дозволить їм отримати уявлення про можливості керування безпілотником.

Як кажуть у Volkswagen, ID. Buzz AD призначений для комерційного використання у містах Європи та Північної Америки. Також він може використуватися службами каршерингу та транспортними сервісами.

Volkswagen ID. Buzz AD оснащений системою автономного керування 4 рівня за стандартом SAE від технологічної компанії Mobileye. Мінівен оснащений камерами, радарами та лідаром. У салоні прототипа можуть розміститися чотири пасажири. Серійна версія буде більш місткою, але терміни її появи поки невідомі.

Читайте також:
Volkswagen Beetle перетворили на дуже дивний «будинок на колесах»