X

Volkswagen представив електричного наступника Passat (фото)

Volkswagen продовжує розширювати свою електричну лінійку, поповнюючи її інноваційними моделями. Цього разу компанія представила розкішний електроседан ID. Aero, який стане наступником Passat і займе місце флагмана.

Новинка дебютувала як концепт, але виробник зазначив, що серійна версія практично повністю повторить шоу-кар. Седан виконаний в поточній мові дизайну електричного сімейства ID. Його відмітними рисами є обтічний кузов з похилою лінією даху і довга колісна база, що гарантує просторий салон. Коефіцієнт аеродинамічного опору – 0,23.

Якщо говорити про деталі, то вузькі матричні фари, об’єднані тонкою світлодіодною смугою, ідеально поєднуються з бампером з великим повітрозабірником. Задні ліхтарі виконані у формі єдиної плашки і розтягнулися на всю ширину корми. Дверні ручки висувні. Кришки дзеркал заднього виду виконані в контрастному відтінку. Чорне забарвлення має і дах моделі. Їздить ID. Aero на 22-дюймових колісних дисках з оригінальним дизайном.

Читайте також:
Volkswagen показал процесс производства ID. Buzz (видео)

Побудований флагманський Volkswagen на модульній платформі MEB і оснащений акумулятором на 77 квт, який забезпечує пробіг на одному заряді до 620 км. Офіційної інформації про силову установку поки що немає. Відомо, що буде запропоновано кілька версій з віддачею від 184 до 300 к.с. Виробництво седана налагодять одразу на двох заводах – в Китаї та Німеччині. На ринок новинка вийде в 2023 році.