X

Volkswagen представив шильдик для відлякування тварин (фото)

Остання заява компанії Volkswagen дуже нагадує першоквітневий жарт. Вона стосується нового шильдика, здатного відлякувати тварин, тим самим мінімізуючи можливість зіткнення з ними.

Розробка отримала назву RooBadge і її вже протестували на пікапі VW Amarok. Зазначається, що у шильдик вбудований динамік, який випромінює спрямований звуковий промінь для відлякування тварин. Оскільки ця технологія призначена для Австралії, то акцент зроблено на кенгуру, які в країні несуть серйозну загрозу для автомобілістів.

Фахівці розповіли, що були визначені звуки, у тому числі сигнали тривоги птахів і звуки хижаків, які резонують з кенгуру, попереджаючи їх про небезпеку і утримуючи від виходу на дорогу. Саме їх і використали під час створення шильдика. У Volkswagen запевняють, що ця технологія є перспективною і для інших країн, оскільки проблеми з дикими тваринами є по всьому світу.

Читайте також:
У Volkswagen up! з'явилася триколісна версія

При розширенні географії звуковий промінь шильдика адаптують відповідно до тварин, які несуть небезпеку на дорогах тієї чи іншої країни. Функція RooBadge може керуватися як за допомогою програми у мультимедійній системі авто, так і включатися автоматично, коли водій виїжджає на територію, де мешкають дикі тварини. І працює вона на швидкості до 100 км/год. Для її інтеграції потрібно просто замінити логотип.