X

Volkswagen вирішив “озеленити” не лише автомобілі, а й свої сосиски

Знаменитого карривурста в столовых VW больше не будет

Volkswagen відомий не лише завдяки автомобілям, а й виробництву сосисок зі свинини, якими годують робітників на німецьких заводах. Їх використовують для приготування місцевого делікатесу – каррівурст. По суті, це обсмажені у фритюрі сосиски, приправлені спеціями, які зазвичай подають із картоплею фрі.

Відтепер у заводських їдальнях цю страву не подаватимуть. Підприємство У Вольсфбурзі має поступово перейти на веганське меню. Про це попросили самі співробітники. Тобто тренд на “озеленення” німецький бренд підтримує не лише в автопромі.

Перший етап переходу заплановано на 20 серпня. Відтоді місце сосисок із каррі та кетчупом займуть гамбургери з баклажанів і млинці. Також час від часу в меню з’являтиметься риба.

За словами глави Volkswagen Герберта Діса, деякі їдальні вже пропонують альтернативу свинячим сосискам. Замість шкідливої їжі співробітникам пропонуватимуть страви з овочів, що містять лише якісні інгредієнти. Почасти це питання іміджу, оскільки саме рослинну їжу вважають екологічнішою.

Volkswagen подає каррівурст на заводі у Вольфсбурзі з 1973. На території підприємства є своя м’ясна лавка, де щодня виробляють близько 18 000 сосисок. Ба більше, вони мають свій власний номер у каталозі запчастин – 199 398 500 А.

Читайте також:
Найнезвичайніший Volkswagen Polo пропонують купити вдвічі дешевше за новий