X

Volkswagen, Skoda та Suzuki залишають Росію

Мировые автопроизводители продолжают останавливать поставки и производства в России из-за агрессии против Украины

Концерн Volkswagen оголосив про зупинку виробництва автомобілів Volkswagen і Skoda на заводах у Калузі та Нижньому Новгороді, а також про припинення поставок у Росію.

«На тлі нападу Росії на Україну Volkswagen прийняв рішення зупинити випуск автомобілів на підприємствах у Калузі та Нижньому Новгороді аж до подальших розпоряджень. Поставки автомобілів в країну з-за кордону теж будуть негайно припинені”, – йдеться в офіційній заяві німецького автоконцерну в Twitter.

Раніше у Volkswagen Group оголосили про припинення поставок у Росію нових автомобілів всіх брендів, що входять до складу концерну. Зокрема Audi, Porsche, Bentley, Lamborghini і Ducati.

З 4 березня на заводі в Санкт-Петербурзі зупинено виробництво автомобілів Toyota RAV4 і Toyota Camry. Поставки автомобілів японської марки також зупинено.

Також до санкцій проти Росії приєдналася компанія Suzuki. Японська марка припиняє продажі своїх автомобілів і мотоциклів на ринку агресора. У росіян більше немає можливості придбати нові кросовери Suzuki Vitara і SX4, позашляховик Jimny нового покоління, а також мотоцикли V-Storm 650 ABS, V-Storm 650xt ABS, V-Storm 1050 і V-Storm 1050xt.

Припинили поставки автомобілів та іншої своєї продукції в Росію компанії Mazda і Honda. А Nissan оголосив про зупинку експорту кросовера Pathfinder нового покоління, який випускає завод компанії в США. Також поставки своєї продукції зупинили Mercedes-Benz і BMW.

Читайте також:
Ford йде з Росії через військову агресію проти України

На цьому тлі автозапчастини в Росії подорожчали на 30-50%, а за деякими даними — вдвічі. І це не лише оригінальні деталі, але й аналоги.