X

Volkswagen скорочує виробництво нових електромобілів

На заводе концерна в Эмдене сократят часть сотрудников и рабочих смен

Volkswagen зіткнувся з падінням попиту на електромобілі, що спричинило скорочення виробництва на заводі в Емдені. Як повідомляється, конвеєри з виробництва електромобілів зупиняться на шість тижнів, тоді як автомобілі з ДВЗ продовжуватимуть випускати в колишніх обсягах. Також на два тижні скасують вечірню зміну, а співробітники, задіяні на лінії зі збирання електромобілів, отримають місяць додаткової відпустки. Крім того, керівництво заводу планує із серпня на 300 осіб скоротити чисельність тимчасових співробітників. Наразі їх 1500 осіб. Загалом на підприємстві працює 8000 осіб.

Як повідомляється, «обмеження» торкнуться електричного кросовера Volkswagen ID.4. Крім того, до кінця цього відкладається запуск серійного виробництва нового електроседана ID.4, який дебютував у квітні цього року. Він мав стати на конвеєрі вже у липні.

За даними Volkswagen, попит на електромобілі знизився на 30%, порівняно з початковими виробничими планами. І ця тенденція продовжується. Зокрема, в Китаї на найбільшому ринку концерну попит на німецькі електомобілі у першому кварталі впав на 25% у порівнняні з аналогічним періодом 2022 року. В той же час у Європі продажі Volkswagen Group за тіж три місяці зросли на 68%, а у США а ж на 98%.

Як сказав в інтерв’ю німецькій газеті North West міністр економіки землі Нижня Саксонія Олаф Лієс, рішення Volkswagen по заводу в Емдені «зрозумілі» і це «тривожний сигнал для всієї автомобільної промисловості». На його думку, уникнути подальшого падіння попиту на електромобілі могло б зниження податку на додану вартість та запровадження додаткових стимулів для електромобілів.

Читайте також:
Volkswagen показав пікап та позашляховик Scout

Як відомо, Volkswagen мав великі плани на завод у Емдені. Минулого року було оголошено, що в модернізацію та переобладнання майданчика під електромобілі на платформі MEB інвестують близько 1,1 млрд. доларів.