X

Volkswagen відновлює виробництво бюджетного електромобіля

Стоимость электрокара начинается от 27 000 долларов

Найдоступнішим електромобілем у лінійці Volkswagen є компактний e-up! Його вартість починається від 27 000 доларів. Незважаючи на високий попит, німецька компанія призупинила приймання замовлень на модель у середині 2020 року. І ось, через 16 місяців, знову почала її продаж.

Електричний сіті-кар вперше вийшов на ринок у 2013 році, а в 2019 році пережив плановий рестайлінг. Оновлена версія припала до смаку шанувальникам марки і за нею вишикувалася черга, яка розтягнулася майже на півтора року вперед. Щоб уникнути подальшого скупчення заявок і збільшення терміну очікування, компанія пішла на такий радикальний крок.

Однак тепер для охочих стати власником компактного електромобіля німецької марки немає жодних перешкод. У Volkswagen запевнили, що готові зібрати стільки e-up, скільки буде потрібно для закриття всіх клієнтських заявок.

Читайте також:
Майже 4000 нових Porsche і Volkswagen знову потонули

Зазначимо, що актуальний електрокар поставляється з одним мотором потужністю 83 к.с., який дає змогу досягати “сотні” за 11,9 секунди і розвивати максимальну швидкість у 130 км/год. Запас ходу в 260 км забезпечує батарея на 32,3 кВтг. У сегменті модель конкурує з Peugeot e-208, Fiat 500e і Nissan Leaf.