X

Volkswagen випустить пікап для конкуренції з електричним Ford F-150

Новостью поделился глава компании

В актуальній лінійці Volkswagen Group є седани, універсали, кросовери, позашляховики і хетчбеки. Немає тільки пікапів. Компанія вирішила виправити ситуацію і розпочала розробку чергової новинки.

Про це, в рамках заходу Ask Me Anything (AMA), розповів генеральний директор VW Герберт Дісс. За його словами, випустити на ринок електричний пікап — чудова ідея, особливо враховуючи попит на такі моделі. В ролі конкурента електричної новинки глава німецької марки назвав Ford F-150 Lightning. Вдаватися в подробиці він не став. Також не були названі терміни виходу моделі на ринок.

Можливо, новий пікап стане серійним продовженням концепції Tarok, показаної в 2019 році на автосалоні в Нью-Йорку. Ось тільки начинка у нього буде електрична, на відміну від шоу-кара, який оснащувався 3,0-літровим бензиновим двигуном з віддачею 280 к.с.

Читайте також:
Volkswagen анонсував прем'єру седана який замінить Polo

До того ж Дісс зазначив, що компанія розглядає можливість випуску електричної версії культового Beetle. Платформа MEB дає змогу це зробити. Враховуючи колишню славу цього компактного автомобіля він знайде своїх покупців і нині. Серед інших планів компанії — випуск бюджетного електромобіля, вартість якого буде близько 20 000 доларів. Його провісником є концепт ID.Life, показаний у 2021 році на Мюнхенському автосалоні.