X

Волонтери налагодили виробництво баггі для ЗСУ – їх роблять зі старих гоночних машин (відео)

Українські бійці гостро потребують легкого маневрового транспорту. Допомогти їм взявся волонтер із Запоріжжя. Він виготовляє баггі з автомобілів для “гонок на виживання”.

Як розповів Володимир виданню “Радіо Свобода”, раніше він займався виготовленням катамаранів, але з початком війни в Україні змінив рід діяльності і почав допомагати армії. Йому передають машини, а він їх переробляє відповідно до вимог бійців.

З автомобілів прибирають все зайве, зрізають двері, тим самим даючи швидкий доступ до салону, ківш міняють на стандартні сидіння і перефарбовують кузов. Також майстри під час виготовлення баггі враховують побажання наших захисників. Вони доукомплектовують їх додатковими кріслами або спеціальної маточиною під кулемет. Можуть встановити і фаркоп, якщо машина буде тягати міномет.

 

“Хлопцям, які захищають Запорізьку область, вкрай необхідна така техніка, тому що вона швидка і маневрова. З неї можна швидко вистрибнути і вести бій. Це — супермашина. До того ж її не шкода. Якщо щось сталося — кинули і поїхали, а ми зробимо іншу”, – розповів волонтер і депутат Запорізької міськради Михайло.

Читайте також:
Український стартап готовий масштабувати виробництво армійських баггі