X

Volvo готує наступника кросовера XC90 – що відомо про новинку

Новинку представят в следующем году

Повнорозмірний кросовер Volvo XC90 вийшов на ринок у 2002 році і за цей час змінив два покоління. Третя генерація моделі дебютує в 2022 році і вона стане повністю електричною.

За даними видання Autocar, новинка буде виконана у стилістиці концепту Recharge, представленого в липні цього року. Кросовер отримає обтічний кузов, глуху передню частину, вузьку світлодіодну оптику, широкий атлетичний капот, контрастний дах і великі колеса. В його основу ляже модульна платформа SPA другого покоління. За словами шеф-дизайнера Volvo Cars Робіна Пейджа, електрокар поєднуватиме в собі високу функціональність і простоту дизайну.

Нова архітектура забезпечить моделі рівну підлогу, що робить салон просторим і комфортним. Він буде виконаний в мінімалістичному стилі і матиме доволі лаконічний вигляд. Новинці обіцяна цифрова приладова панель, сучасна мультимедійна система і широкий пакет систем допомоги водієві. В оздобленні мають намір використовувати екологічно чисті матеріали.

Читайте також:
Volvo готує небезпечного суперника Tesla під брендом Polestar: перші фото

Електромобіль матиме кілька виконань, основна відмінність яких полягає в силовій установці і батареї. Максимальний запас ходу становитиме 500 км. За даними інсайдерів, у наступника XC90 можливо буде і паливна версія. Однак ця інформація не підтверджена виробником. Дебют автомобіля, ім’я якого поки що не названо (компанія хоче відмовитися від відомого індексу), відбудеться в середині 2022 року, а в продаж новинка надійде в 2023-му.