X

500 км запасу ходу за 40 000 євро: Volvo розпочала випуск свого електрокара

Серийное производство электрического фастбека Polestar 2 наладили в Китае

Polestar розпочав виробництво своєї другої моделі – 408-сильного електричного фастбека. Але родзинка навіть не в цьому, а в тому, що виробництво почали не де-небудь, а в Китаї. Розповідаючи про старт, керівник компанії Томас Інгенлат відзначив всю складність обставин. Окремо Інгенлат розповів про ту ситуацію, в якій опинився завод через коронавірус, і турботу виробника про здоров’я співробітників. Цікаво ще й те, що підприємство, на якому розпочалось складання електричного фастбека, офіційно входить до складу концерну Geely. У керівництві таку інтеграцію називають нічим іншим, як розумним використанням досвіду материнських компаній, наголошуючи при цьому, що всіх стандартів якості, притаманних Geely і Volvo, дотримуватиметься і Polestar.

Polestar 2 планують продавати на місцевому ринку, але першими фастбек отримають європейці. Його постачатимуть на ринки Європи та Північної Америки.

Очікується, що новий електрокар стане реальним конкурентом Tesla Model 3. Спочатку повідомлялася, що базовий Polestar 2 оцінили майже в 40 тисяч євро.

Polestar 2 комплектується двома електромоторами, що видають 408 к.с. і 660 Нм крутильного моменту. Час прискорення до першої “сотні” – 4.7 с. Запас ходу – близько 500 км. Polestar 2 стане першою моделлю концерну, яка отримає нову “мультимедійку” з оболонкою Андроїд.

Читайте також:
Ключі від нових Geely тепер прилітають на дронах (відео)