X

Volvo натякнула на наступний флагманський електрокросовер

Электрокар получит лаконичный дизайн и современные технологии

Шведська марка Volvo до 2030 року має намір повністю перейти на випуск електромобілів. До того ж вона планує провести повну технічну трансформацію і розробити нову мову дизайну марка.

Наочним посібником нової стратегії розвитку бренду став концепт Volvo Recharge, який позиціонують як “маніфест для наступного покоління повністю електричних моделей”. В його основу лягла нова платформа-скейтборд з інтегрованою величезною плоскою батареєю. Особливостями конструкції стала довга колісна база, короткі звиси і величезні колеса.

Концепт зберіг фірмові риси бренду, які ідеально переплелися з інноваційними рішеннями. На місці традиційної решітки радіатора розташувався масивний щит, а фари стали вужчими і мають сучасний вигляд. Також концепт отримав масивні бічні спідниці, панорамний скляний дах, задні двері, що відкриваються проти ходу руху, приховані дверні ручки і камери заднього виду, які прийшли на зміну дзеркалам.

На даху кросовера встановлено датчик LiDAR. На кормі увагу привертають L-подібні ліхтарі, фактурні двері і компактний спойлер на даху. Салон концепту просторий і розрахований на чотирьох пасажирів. В оснащення увійшли цифрова приладова панель, мультимедійна система з 15-дюймовим екраном і “плаваюча” центральна консоль. Також передбачено великий речовий відсік між передніми кріслами. Оздоблення виконане з екологічно чистих матеріалів.

Первістком серії стане третя генерація кросовера XC90, якому обіцяна абсолютно нова зовнішність з простими і лаконічними лініями, а також пакет передових систем допомоги водієві. Дебют новинки запланований на 2022 рік.

Читайте також:
Новий Volvo XC90 третього покоління отримає штучний інтелект