X

Крадуть, щоб їздити: у Росії почастішали крадіжки автозапчастин

С начала 2022 года количество хищений автозапчастей выросло на 47%

Росіяни почали на собі відчувати наслідки економічних санкцій. Зокрема, це стосується автовласників, чиї автомобілі дедалі частіше стають джерелом запчастин. За даними “Росгосстраха”, найбільшої страхової компанії Росії, з початку 2022 року кількість звернень з приводу розкрадань запчастин і навісного обладнання автомобілів зросла на 47%. Найчастіше крадуть дзеркала, ковпаки, фари, запасні колеса та інші легкознімні елементи.

Як відзначають страховики, якщо в цілому кількість страхових випадків по КАСКО з січня до кінця квітня зросла на 20%, то заяв про заподіяння шкоди третіми особами — більше ніж удвічі. Суттєвий сплеск крадіжок був зареєстрований в березні та квітні. Це свідчить про наявність підвищеного попиту на вживані деталі через зростання цін і дефіцит нових запасних частин. У зоні ризику як люксові, так і масові моделі.

Найчастіше крадіжки автозапчастин фіксують у Москві і Підмосков’ї, Санкт-Петербурзі і Ленінградській області, а також Татарстані. У Санкт-Петербурзі, Саратовській, Рязанській, Калінінградській і Мурманській областях частка кримінальних випадків в загальному числі звернень по КАСКО становить понад 10%.

Читайте також:
У Росії проблему дефіциту автозапчастин вирішують за допомогою викрадень