X

Відроджений Hyundai Pony Coupe Concept 1974 року — легенда, яка формує майбутнє

Концепт покажут в эти выходные в Италии

Hyundai відродив концепт Pony Coupe 1974 року, спроєктований Джорджетто Джуджаро майже 50 років тому для європейського дебюту марки на автосалоні в Турині. Це була перша модель, створена італійським дизайнером для Hyundai й перший автомобіль бренду власної розробки.

І хоча в серію перший Pony Coupe не пішов, він знайшов своє відображення у майбутніх концептах Hyundai. Зокрема, Hyundai 45 та Hyundai N Vision 74. Сам же Джуджаро використав деякі рішення концепту у спорткарі DeLorean DMC 12, що дебютував 1983 року. Багатьом він відомий за кінотрилогіэю «Назад у Майбутнє».

2022 року Hyundai вирішив відновити Pony Coupe. До проэкту залучили Джорджетто Джуджаро та його сина Фабріціо Джуджаро. Як йдеться в офіційному прес-релізі компанії, Pony Coupe Concept «було точно відтворено відповідно до суворих специфікацій та оригінальних матеріалів». Звичайно, є сучасні деталі, з більш чіткими поверхнями та оновленим інтер’єром, але це все той же автомобіль з клиноподібною «мордою», геометричними лініями та динамічними пропорціями.

Під капотом зберігся скромний 1,2-літровий мотор потужністю 82 к.с. Зате привід тепер задній. У 1970-х це купе могло б стати «першим сенсаційним спортивним автомобілем Hyundai». Але легендарний Pony Coupe все ще має шанс отримати свої 15 хвилин слави. Цими вихідними відроджений історичний концепт дебютує на Concorso d’Eleganza Villa d’Este (Конкурс елегантності Вілли д’Есте) в Італії. Тепер він стане натхненням майбутніх електромобілів бренду.

Читайте також:
Оновлена ​​Hyundai Elantra помічена на вулицях Лос-Анджелеса (фото)