X

ЗСУ відпрацювали по РЛС «Зоопарк-1» та РЕБ «Борісоглєбськ-2» окупантів – результат показали на відео

Українські воїни відправили на «концерт до кобзона» два російські комплекси радіоелектронної боротьби – РЛС 1Л259 «Зоопарк-1» та РЕБ «Борисоглєбськ-2».

Аеророзвідка Сил спеціальних операцій виявила техніку окупантів у районі Бахмута та оперативно передала координати операторам розрахунку HIMARS. Ті невідкладно відпрацювали по ній за допомогою ракет GMLRS М30А1.

Російський комплекс артилерійської розвідки «Зоопарк-1» точним ударом знищено разом із розрахунком, а станцію РЕБ «Борисоглібськ-2», судячи з відео, вдалося лише пошкодити. У будь-якому випадку виконувати свою функцію певний час вона не зможе.

Радіолокаційний комплекс 1Л259 «Зоопарк-1» призначений для розвідки вогневих засобів противника, розрахунку траєкторій снарядів та ракет, а також коригування вогню. Сектор огляду комплексу складає до 90 градусів у горизонтальній площині та 40 градусів по вертикалі. Екіпаж складається із 3 осіб. Час розгортання комплексу триває 5 хвилин.

Читайте також:
ЗСУ з HIMARS знищили одразу дві САУ МСТА-С окупантів (відео)

Автоматизований комплекс на гусеничній платформі МТ-ЛБ «Борисоглєбськ-2» призначений для радіоелектронного придушення супутникового зв’язку та радіонавігаційних систем. Він працює в діапазоні до 2000 МГц, що дозволяє пеленгувати та придушувати всі УКХ-станції, включаючи мобільні телефони, GPS, крилаті БПЛА та радіостанції з псевдовипадковою перебудовою частот.