X

ВСУ передали два конфісковані автомобілі швидкої допомоги

В Україні продовжують конфісковувати автомобілі на користь ЗСУ та ТРВ у порушників норм законодавства. Якщо раніше профільні організації звітували про передачу нашим військовим легкових та вантажних машин, то тепер їм віддали дві карети швидкої допомоги.

Ці машини вилучили поліцейські на Ужгородщині. Перший автомобіль швидкої допомоги у повній комплектації був конфіскований у 45-річного киянина, який намагався продати його місцевим мешканцям Чопу. Інспектори поліції доставили порушника до військкомату, а транспортний засіб передали на потреби ЗСУ.

Другий автомобіль було конфісковано під час незаконного переправлення через державний кордон хлопця призовного віку. Його мати вступила в злочинну змову з двома іноземними волонтерами, вигадавши історію про перелом кістки на правій нозі у її сина. Фальсифікацію було виявлено прикордонниками, які й передали уклонювальника в руки поліції, а разом із ним і машину.

Читайте також:
Мэр Львова пригрозил переселенцам конфискацией авто

Жінку та двох її спільників затримали у порядку статті 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Їх дії підпадають під ч.2 ст.332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За вчинене затриманим загрожує до семи років ув’язнення.