X

Введення екологічного стандарту Євро-6 мають намір відкласти

Із кожним роком екологічні норми, які стосуються автомобільної промисловості, стають дедалі жорсткішими, змушуючи автовиробників переводити свої транспортні засоби на електрику та інші альтернативні види палива. Адже штрафи за їх порушення величезні. Незважаючи на це, повністю відмовлятися від ДВЗ автогіганти не готові і намагаються максимально адаптувати двигуни під нові стандарти.

Читайте також:
Дизельний Volkswagen Touareg вписався в норми: V8 TDI отримав право на життя

Однак у світлі останніх подій, пов’язаних із коронавірусом, автовиробники не змогли розпродати вже випущені транспортні засоби. Саме тому вони звернулися до Європейського Союзу з проханням про відстрочку введення екостандарту Євро-6 на шість місяців. Цього часу буде достатньо, щоб продати транспортні засоби, які вже перебувають у дилерів, і не зазнати величезних фінансових втрат.

Зазначимо, що норма ISC-FCM Євро-6 має набути чинності з 1 січня 2021 року. За приблизними підрахунками наразі не відповідають цій нормі близько 600 тисяч вже складених, але ще не проданих транспортних засобів. До речі, уряд Китаю пішов на поступки місцевим виробникам і з тієї ж причини відклав введення стандарту China 6.