X

Доступна економія – ГБО 4 покоління!

От чего зависит срок окупаемости ГБО 4 поколения?

Чи вигідно встановлювати ГБО 4 покоління: розраховуємо окупність

Використання газомоторного палива замість бензину дозволяє автовласнику заощаджувати до 50 тисяч гривень на рік. Але для того, щоб використовувати для заправки газ, автомобіль необхідно укомплектувати спеціальним газобалонним обладнанням, яке є недешевим. Не дивно, що у багатьох автомобілістів виникає питання: а чи взагалі варто переходити на ГБО, як швидко газова система окупить себе?

Вибір автомобільних газобалонних систем досить великий. На ринку представлено обладнання різних брендів та поколінь (від 2 до 6), з несхожими технічними характеристиками та цінниками. Устаткування 2 та 3 покоління найдешевше, але за технічними можливостями вже дещо застаріло. ГБО 6 генерації – найкраще, що пропонує сьогодні ринок, але їхня вартість не всім по кишені. Оптимальними у плані ціна-якість у 2023 році вважаються системи 4 покоління. Але й такі потягнуть із особистого бюджету кругленьку суму, яку кожному автовласникові хотілося б якнайшвидше «відбити». Сьогодні до послуг автомобілістів доступний навіть спеціальний калькулятор ГБО, за допомогою якого можна визначити термін окупності обладнання.

Від чого залежить термін окупності ГБО 4 покоління?

Перш ніж застосувати ГБО калькулятор, варто розібратися, які фактори впливають на швидкість окупності газового обладнання. Їх декілька:

  • вартість газової системи;
  • вік автомобіля;
  • регулярність сервісного обслуговування;
  • середній пробіг на місяць;
  • середні показники витрати бензину на 100 км;
  • вартість 1 л бензину та газу в регіоні експлуатації транспортного засобу.

Чим дорожче обладнання, тим тривалішим буде термін окупності, саме з цієї причини багато хто вибирає середньоцінові ГБО 4 покоління. До речі, для багатьох залишається незрозумілим момент, яким чином регулярне техобслуговування може вплинути на швидкість окупності газової системи. Справа в тому, що своєчасний сервіс дозволяє уникнути поломок та підтримувати максимально економну витрату газу. Таким чином середні витрати на місяць нижчі, а отже, система окупається швидше.

Як швидко порахувати термін окупності газової системи?

Найпростіший спосіб швидко і досить точно порахувати період окупності системи, використовувати спеціальний онлайн калькулятор газ бензинна сайті мережі СТО «Час газу». Алгоритм, використаний в основі цієї програми, дозволяє визначити час окупності ГБО з точністю до декількох місяців з огляду на особливості транспортного засобу та обраної газової системи.

Для того, щоб скористатися онлайн-калькулятором на сайті «Час газу», не треба бути просунутим користувачем інтернету. Програма дуже проста й інтуїтивно зрозуміла. Але навіть якщо у вас виникнуть складності з підрахунком швидкості окупності того чи іншого варіанту ГБО, ви завжди можете звернутися в одну з СТО «Час газу», де досвідчені фахівці допоможуть не лише з розрахунками, але й порадять, який варіант ГБО вибрати для тієї чи іншої марки авто, щоб «відбити» витрачену суму в максимально стислий термін.