X

Зросла популярність Jaguar I-Pace та Audi e-Tron на вторинному ринку

Пятилетние электрокроссоверы можно приобрести за 25 тысяч долларов

Різке знецінення електромобілів змушує потенційних покупців задуматися про придбання абсолютно нових моделей. Це зіграло свою роль у рішеннях Hertz і Sixt про скорочення  використання електромобілів. Але це зробило деякі електромобілі затребуваним на вторинному ринку. Зокрема, великим попитом користуються вживані Audi e-tron (перейменований на Q8 e-tron) та Jaguar i-Pace. Ці моделі були першими повністю електричними автомобілями своїх брендів й позиціонувалися як дорогі флагмани.

У 2020 році Audi e-tron коштував трохи менше 80 тисяч доларів у комплектації Premium Plus та трохи більше ніж 84 тисячі за комплектацію Prestige у версії Sportback. Цінник Jaguar i-Pace коливався від 71 до 82 тисяч залежно від комплектації.

Наразі чотири-п’ятирічні Audi e-tron та Jaguar i-Pace на вторинному ринку коштує менше ніж 30 тисяч, а в деяких випадках менше 25 тисяч доларів. Наприклад, електричний e-tron Premium Plus 2020 з пробігом 51 000 км можна придбати приблизно за 32 500 доларів. У таку ж суму обійдеться Q7 Premium Plus 2020 року з двигуном внутрішнього згоряння та тими ж 51 000 км на одометрі. При цьому електрокросовер новим коштував на 20 тисяч доларів більше. У США привабливими уживані електромобілі робить податкова знижка у 4000 доларів.

Окрім високої якості оздоблення, люксових інтер’єрів та задоволення від водіння Jaguar i-Pace та Audi e-Tron мають інші переваги. Зокрема, британський кросовер було визнано європейським автомобілем року. Заслужити це звання вдалося небагатьом люксовим автомобілям.

Читайте також:
Новий електричний кросовер Volvo EX30 вже в Україні

На обидва кросовери поширюється восьмирічна гарантія на батарею з пробігом 161 000 км. У той самий час вони можуть запропонувати таку ж швидкість зарядки і запас ходу, як нові моделі. Без заряджання e-Tron може проїхати 320 км, i-Pace на кілька кілометрів більше.