X

Виставковий кросовер від Zeekr влаштував аварію просто на автосалоні: є постраждалі

На Міжнародній виставці транспортних засобів у Нанкіні (Китай) електричний кросовер Extreme Krypton X від компанії Zeekr «пішов у самоволку» та вчинив аварію. Травми отримали п’ятеро людей, зокрема дитина.

Як розповіли організатори шоу, Extreme Krypton X почав рухатись раптово. Він зіткнувся з двома авто, які були припарковані поряд, а також здійснив наїзд на глядачів. Двоє людей зазнали серйозних травм. Їх госпіталізували. Інші відбулися саднами та переляком.

Zeekr заявила, що на виставці був не прототип, а повністю готовий до серії екземпляр. Усі системи машини та силова установка пройшли перевірку й були повністю справні. Тому аварія сталася не через несправність Extreme Krypton X, а з вини організаторів виставки.

Читайте також:
Ще одна прем'єра Пекінського автосалону — новий Volkswagen Tiguan L (фото)

У компанії розпочали перевірку щодо ситуації, що склалася. Попередньо, електромобіль не був у «виставковому» режимі, а перебував у стандартному. І, ймовірно, ключі від нього знаходилися на досить близькій відстані, що дозволило одному з відвідувачів виставки завести її. Адже доступ до салону було відкрито.