X

Висипають зерно з фур і палять фаєри: польські фермери влаштували свавілля на кордоні з Україною

Польські фермери знову заблокували пункти пропуску на кордоні з Україною та не пропускають фури. На цей раз вони підійшли до питання досить радикально і навіть дещо агресивно.

Поблизу пункту пропуску «Угринів — Долгобичув» вони висипали на дорогу землю та шини, а також взялися палити фаєри. Це призвело до утворення величезних черг із великовантажів. Також фермери за допомогою електроболгарки почали зрізати пломби на українських фурах та висипати зерно з них. Це сталося біля КПП «Дорогуськ-Ягодин». Польська поліція, яка була неподалік місця конфлікту, не відреагувала на дії протестувальників.

Читайте також:
Румунські фермери відновили блокаду кордону з Україною

Ситуація на кордоні продовжує загострюватись, тому частина українських водіїв, включаючи тих, на яких напали, повернулися до України. Відомо, що польські фермери вимагають скасувати безмитний імпорт та «зелену угоду» щодо української сільгосппродукції та продуктів харчування до країн ЄС.

Наразі перекрито дороги, які ведуть до КПП «Медика-Шегині», «Гребене – Рава-Руська» та «Дорогуськ-Ягодин». Обіцяють заблокувати і пункти пропуску «Устилуг» та «Угринів». Протестувальники на годину пропускають один великовантаж. Черги на кордоні вже сягають 5 км і продовжують зростати.