X

W Series напередодні фіналу: Візит до Зандфорту

Цього тижня в Техасі три пілотеси визначатимуть найсильнішу на СОТА у рамках подвійного вік-енду. Перед тим пригадаємо, з якими результатами Емма Кіміляйнен, Джеймі Чедвік та Еліс Павелл завершили для себе останній Європейський етап.

Передусім, доволі неочікувано саме Кіміляйнен здобула поул-позицію в п’ятничній кваліфікації, чим змогла випередити обох конкуренток. Вперше в сезоні жодної з двох британок не було на поулі, але й перший ряд стартового поля дозволяв Павелл сподіватися відіграти важливі бали у Чедвік, яка стартувала позаду. Квартет на старті доповнювала четверта у сезоні Нерея Марті.

Усі претендентки впевнено стартували та зберегли свої позиції в лівому повороті Тарзан. І поки Джеймі пресингувала Еліс, Емма накопичила відрив у 1,1 секунди за п’ять стартових хвилин. Надалі ініціативу перехопила Павелл. У 10-ому повороті шостого кола відбувся вирішальний обгін і Еліс вже була новою лідеркою гонки. Трохи згодом на прямій вздовж піт-лейну попереду опинилася й Чедвік. Надалі змін серед лідерів до фінішу не відбулося. Завдяки перемозі Еліс Павелл потіснила Джеймі Чедвік на чолі турнірної таблиці. Друге місце останньої дозволяє їй мати таку саму кількість балів, що й у Павелл, але додаткові показники гірші (дві перемоги проти трьох). Кіміляйнен змогла втриматися третьою у підсумку, що залишає їй шанси на титул до наступної гонки.

Дебютантка сезону Нерея Марті всю гонку провела четвертою, але після етапу вона та решта інших учасниць позбуваються математичних шансів на титул. Але в світлі нещодавньої інформації, що відтепер не 12, а 8 учасниць збережуть право на участь наступного сезону, вирішальні етапи набувають стратегічного значення.

У Зандфорті про це відомо ще не було. А тому сильні виступи Джессіки Гоукінз та Еббі Ітон (п’яте та шосте місця в гонці) після обгону Еббі Пуллінґ у першому повороті можуть стати у пригоді обом гонщицям. Сама ж Пуллінґ у цій гонці змагалася з пілотесами команди Scuderia W та яскраво випередила Белен Ґарсію в останню хвилину заїзду в боротьбі за сьоме місце. Якраз у Ґарсії восьме місце в чемпіонаті. Сара Мур приїхала слідом та зберегла шосту позицію в заліку. Не варто списувати з рахунків також Мікі Кояму, яка замкнула залікову десятку та перебуває на 13-ій позиції в заліку.

Окрім звістки про здвоєний фінал цього вік-енду також відомо, що через відсутність візи у фіналі сезону Іріну Сідоркову (7-а в заліку) замінить австралійка Кейтлін Вуд, а в команді Puma виступи продовжить протеже Еліс Павелл – Еббі Пуллінґ. Особливо приємно, що після шокуючої звістки про припинення її виступів у британській Формулі 4, Серія W дійсно може врятувати кар’єру молодої перспективної гонщиці.

Нагадуємо, що гонки W Series в Україні ексклюзивно показує Перший Автомобільний телеканал. Партнером трансляцій на телеканалі є компанія Philips Automotive.