X

Які бронеавтомобілі «Богдан» закупить армія?

По результатам испытаний на базе Учебного центра КВДВ корпорация «Богдан» рассчитывает получить заказ от силовых структур минимум на 10 бронеавтомобилей «Барс-8» в рамках контракта на сумму около 60 млн. грн.

Техніку можуть передати до кінця 3 кварталу 2016 року. Презентація оновленого «Барс-8» проходитиме на полігоні в Житомирі 27-29 травня поточного року. Автомобіль підвищеної прохідності та стійкості «Барс-8» успішно пройшов випробування Міністерства оборони України у квітні цього року. На полігоні навчального центру разом із «Барс-8» буде представлено багатоцільовий вантажний автомобіль KiaMilitaryKM – 450, вантажні автомобілі Hyundai HD 65 і Hyundai HD 120, рамні повноприводні автомобілі «Богдан Карго» і «Богдан Санітарка».

«Барс-8» анонсовано як автомобіль підвищеної прохідності та стійкості, має вантажопідйомність 2 тонни і призначений для перевезення особового складу до 10 осіб пересіченою місцевістю, дорогою без покриття з метою виконання тактичних завдань.

Серед основних переваг «Барс-8» відзначають: забезпечення протимінного та балістичного захисту за стандартом STANAG 4569 Level 2, застосування колісної бази шасі Dodge Ram, підвищена прохідність із колісною формулою 4×4, посилені підвіска і мости, 6,7-літровий турбодизельний двигун Cummins потужністю 385 к. с.

«Богдан» засвітив диво-броньовик

За необхідності багатофункціональний броньований автомобіль може бути оснащено різноманітними бойовими модулями, переобладнаними під різні бойові завдання, а саме: оперативно-тактичний, санітарний, командирський автомобіль, автомобіль керування БПЛА тощо.