X

Яскравий дизайн і салон із пляшок: Audi показала A3 нового покоління

Компания Audi представила премиальный хэтчбек A3 четвертого поколения

Виробники продовжують представляти моделі, які мали дебютувати на Женевському автосалоні. Настав час і преміального хетчбека Audi A3 четвертого покоління. Модель зберегла звичну форму, але стала ширшою і м’язистішою. В результаті рестайлінгу її довжина збільшилася на 3 сантиметри і досягла 4,34 метра. При цьому колісна база залишилася колишньою. Така зміна дала змогу виробнику збільшити багажне відділення моделі і тепер його об’єм становить 380 літрів, а якщо скласти задні сидіння, то – 1200 літрів.

Екстер’єр Audi A3 також зазнав змін. Хетчбек отримав спортивні гострі фари зі світлодіодними ходовими вогнями, оновлену решітку радіатора, видозмінений капот, збільшені повітрозабірники, тонкі задні ліхтарі, більш стриманий дифузор і 16-дюймові колісні диски.

Читайте також:
Розкіш може бути швидкою: Mansory дісталася до Audi (фото)

У салоні моделі розмістилася абсолютно нова приладова панель з вентиляційними прорізами з боку водія, що перегукується з приборкою Lamborghini. Також в оснащення увійшла мультимедійна система з 10,25-дюймовим екраном, нове кермо з кнопками для голосових команд і керування музикою. Опційно доступний віртуальний кокпіт з цифровою приборкою і проекційним дисплеєм. Однак найголовнішою особливістю новинки є оздоблення салону, виконане з особливої тканини. Вона на 89% складається з переробленого пластику, зокрема пляшок. Так, для оббивки одного сидіння виробник витратив 45 пластикових пляшок, а для підлогового покриття – 62.

Рестайлінговий A3 запропонують з трьома варіантами двигунів: 1,5-літровим бензиновим TFSI потужністю 150 к.с. і 2,0-літровим дизельним TDI потужністю 116 і 150 к.с. Крім того, бензинова модифікація буде доступна з 48-вольтовим стартер-генератором, який зможе додати мотору до 12 к.с. потужності і дасть змогу заощадити до 0,4 літра палива на 100 кілометрів пробігу. Спершу на ринок вийде версія з переднім приводом, а пізніше в лінійку додадуть версії з системою повного приводу Quattro.

Приймання замовлень на Audi A3 Sportback відкриють наприкінці цього місяця, а перші поставки заплановано на травень поточного року. Перші покупці отримають A3 Sportback у виконанні Edition One, який відрізняється затемненими світлодіодними фарами Matrix, 18-дюймовими колісними дисками сірого кольору, а також спортивними сидіннями, алюмінієвими елементами в оздобленні та накладками з нержавіючої сталі на педалях.