X

Забрати Range Rover замість штрафу: у Києві у порушника ПДР вилучили позашляховик

Задолженность составила 130 тысяч гривен

На початку листопада 2021 чиновники спільно з правоохоронцями розробили нову ініціативу, згідно з якою у водіїв, які регулярно порушують ПДР і не оплачують штрафи, вилучатимуть автомобілі. Від слів до справи перейшли швидко і вже через кілька днів своєї машини позбувся житель Харкова.

Подивившись на досвід колег, цей спосіб боротьби з порушниками ПДР перейняли і в Києві. Заступник міністра юстиції з виконавчої служби Андрій Гайченко на своїй сторінці в Fаcebook написав, що у жителя столиці України вилучили Range Rover. За порушення правил на чоловіка було виписано 147 штрафів на загальну суму 130 тисяч гривень, жоден з яких він не сплатив.

Більша частина з них — за перевищення швидкісного режиму. Власник преміального позашляховика дозволяв собі їздити на швидкості набагато вищій за дозволену. Одного разу камери зафіксували показник у 167 км/год. Повернути собі автомобіль злісний порушник зможе тільки після сплати всіх стягнень, включно з витратами ДВС.

Читайте також:
В Україні у порушників ПДР почнуть вилучати машини

Чиновник зазначив, що скоро цю ініціативу почнуть реалізовувати в Дніпрі та Одесі. А поки що вона працює в Києві та Харкові.