X

Забули на 45 років: у Британії знайдено покинуту колекцію раритетних автомобілів (відео)

У занедбаному будинку на околиці одного з міст Великобританії знайдено унікальну колекцію ретро-автомобілів. Вона складається із шести машин марок Jaguar, MG, Jensen-Healey, які оцінюють у кілька сотень тисяч доларів.

Судячи з талонів техогляду, ці раритети не виїжджали на дороги з 1978 року. Тобто про них забули майже на 45 років. За цей час машини буквально перетворилися на купу металу. Їхні кузови проіржавіли, покрилися шаром пилу, бруду та плісняви. Найціннішим серед знайдених авто є Jaguar E-Type Series 2.

На одометрі британського раритету зафіксовано пробіг у 31 499 миль (50 693 км). Він відноситься до другої серії моделі та оснащений 4,2-літровим шестициліндровим двигуном потужністю 246 к.с. У відносно хорошому стані такі автомобілі наразі продають по 100 тисяч доларів. Але знайденому екземпляру буде потрібна довга і копітка реставрація, щоб він знову виїхав на дороги.

Також у занедбаному будинку є відносно рідкісні спортивні седани Jaguar Mark 2 та Jaguar XJS, купе MG B GT та спорткар Jensen-Healey. Вони також перебувають у гнітючому стані і не на ходу. Що буде далі із цією колекцією невідомо. Автомобільні ентузіасти припустили, що її можуть виставити на продаж, оскільки її власник нещодавно помер.

Читайте також:
На борту згорівшого ролкера знаходилися Rolls-Royce, BMW та Mercedes-Benz