X

Заступник Єрмака їздить на Chevrolet Tahoe 2022, який давали для гуманітарних цілей

Навколо заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенко спалахнув досить великий скандал. Справа в тому, що чиновник використовує як службовий автомобіль позашляховик, який передала Україні як гуманітарну допомогу американська компанія General Motors.

Потужні з гарною прохідністю Chevrolet Tahoe мали використовувати для вивезення людей із зон бойових дій та інших гуманітарних цілей. GM передала Україні 50 таких машин, які мали роз’їхатися різними регіонами. Але, як показує практика, до кінцевого споживача дійшли не всі машини.

За даними Bihus.Info, спочатку автомобілі американською компанією надійшли на баланс Міністерства інфраструктури. Саме це відомство і мало зайнятися розподілом машин. Але, як виявилося, позашляховики роздали різним установам, зокрема й Державному управлінню справами. Воно й передало Chevrolet до Офісу Президента України, зробивши службовим автомобілем Кирила Тимошенко. І це при тому, що в автопарку ДУС є близько сотні відмінних машин (Toyota Camry і Land Cruiser, Mercedes V250, Volkswagen Transporter та інші). Тому без Tahoe вони могли обійтися.

Журналісти видання звернулися до Тимошенко особисто із проханням роз’яснити ситуацію. Чиновник не виправдовувався, а заявив, що використовує позашляховик з весни і не бачить в цьому нічого протизаконного. Адже він постійно перебуває в роз’їздах і часто це поїздки на деокуповані території для контролю ситуації. Він також зазначив, що не бачить сенсу передавати ці машини військовим, адже вони не броньовані.

Читайте також:
«Тірамісу для ЗСУ» - як волонтери відправляють на фронт автомобілі

При цьому журналісти заявили, що Тимошенко використовує Tahoe не лише для поїздок до звільнених регіонів, а й для особистих цілей. Це підтверджується короткими відео, записаними авторами матеріалу у селищі, де мешкає чиновник. Ось такий яскравий приклад того, як гуманітарна допомога від світових компаній використовується не за призначенням.