X

Завод Toyota у Чехії піде у простій на місяць

Конвейер по производству Aygo X и Yaris остановится 31 января

Toyota змушена зупинити завод у Чехії, на якому збирають компактний хетчбек Yaris та новий міні-кросовер Aygo X, через брак комплектуючих. Як заявив представник заводу Томаш Пароубек, підприємство зупинитиметься 31 січня. Імовірно, простій триватиме весь лютий.

У повну власність Toyota завод у Коліні перейшов у 2021 році. Раніше це було спільне підприємство із PSA Group. Модернізація майданчика для виробництва моделей на платформі Toyota New Global Architecture коштувала японському концерну понад 180 мільйонів євро. У результаті 2022 року завод випустив 202 255 автомобілів, на 35% більше, ніж роком раніше.

У 2023 році Toyota планує випустити 10,6 млн автомобілів по всьому світу. Але, як заявили в компанії, все залежатиме від ситуації із комплектуючими. Не виключено, що плани відкоригують у бік зменшення, як це було минулого року. Чи вдалося Toyota досягти остаточної цифри у 9,7 млн. одиниць, не відомо. Підсумкові показники 2022 року не розкриваються.

Читайте також:
Зовнішність нової Toyota Tacoma розсекретили задовго до прем'єри (фото)

Що стосується Aygo X, за деякими даними, зі старту продажів у березні до кінця року продажі моделі в Європі досягли 60 387 одиниць. Тоді як Yaris за перші одинадцять місяців минулого року розійшовся тиражем 155 929 одиниць. Порівняно із аналогічним періодом 2021 року продажі хечбеку впали на 8%.