X

Завод Volkswagen у Словаччині зупинять

Такое заявление производитель сделал после объявления в Словакии чрезвычайной ситуации из-за коронавируса.

Учора ввечері Volkswagen заявив про призупинення роботи заводу в Братиславі. Заява пролунала одразу після того, як Словаччина визнала спалах COVID-19.

Читайте також:
Рассекречен салон нового кроссовера Volkswagen (видео)

Прем’єр-міністр Словаччини Пітер Пеллегріні заявив, що на заводі найбільшого роботодавця зафіксували потенційний випадок захворювання. У Volkswagen це ніяк не прокоментували, проте відзначили, що сьогодні розпочнеться процес закриття.

«Ми сподівалися, що ситуація з коронавірусом вщухне у вихідні, але цього не сталося», – заявив голова правління Volkswagen в Словаччині Олівер Грюнберг, коментуючи поширення вірусу.

Зазначимо, що раніше, 15 березня, Словаччина оголосила надзвичайний стан у зв’язку зі спалахом коронавірусу. Зараз у країні зафіксовано 61 підтверджений випадок, на 17 більше, ніж днем раніше. Про смертельні випадки не повідомляється.

На заводі Volkswagen у Братиславі працює понад 8 тисяч осіб. Це найбільше підприємство країни. Тут складають автомобілі Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda і Seat.

Читайте також:
Зустрічайте іспанський кросовер від Volkswagen на 310 к.с.

Раніше повідомлялося про зупинення роботи заводів концерну Fiat Chrysler Automobiles (FCA) в Італії. Цих заходів вжили після того, як уряд країни оголосив про введення карантину через епідемію COVID-19. У свою чергу Tesla відкликала своїх співробітників, зайнятих на будівництві нового заводу компанії в Німеччині.