X

Чекаємо на бюджетник: Ілон Маск вважає електромобілі Tesla занадто дорогими

Електромобілі американської компанії Tesla для багатьох автомобілістів залишаються недосяжною мрією. І це не тому, що дилерські центри виробника є не в усіх країнах світу. Всьому виною їхня висока вартість. Причому цей факт визнає навіть керівник компанії Ілон Маск.

Під час розмови з інвесторами він заявив, що має намір зробити електрокари Tesla доступними за ціною, адже інакше не вдасться досягти поставленої мети. Наразі найнижчу ціну у базовій версії має Model 3, і вона становить 37 990 доларів. Ця вартість цілком порівнянна з продуктивністю й діапазоном електрокара, але для багатьох клієнтів це не є ключовим чинником, оскільки вони спираються саме на ціну.

Читайте також:
Tesla анонсувала вихід двох нових моделей

Ілон Маск не уточнив, наскільки він готовий зменшити ціну і коли це станеться, але навіть те, що він про це говорить, дає шанс, що в найближчому майбутньому вартість електрокарів посунеться в бік зменшення. А стосовно нової бюджетної моделі, про розробку якої вже говорили в компанії, то вона ще перебуває на стадії обговорення. Тому повністю покладатися на неї виробник наміру не має і  розглядає питання саме щодо зниження цін на всю актуальну лінійку електрокарів Тесла.